اشک برای مرطوب نگه داشتن چشم ها ضروری است و به شما این امکان را می دهد تا هر روز به راحتی از لنزهای تماسی خود استفاده کنید. از طرف دیگر لنزهای تماسی نیز به گونه ای طراحی شده اند که با میزان طبیعی اشک در چشم به خوبی کنار میآیند. اما از آنجایی که گریه کردن باعث می شود تا اشک در مقادیر بیشتری ترشح شود در نتیجه می تواند بر روی لنزهای تماسی شما تأثیر بگذارد. زیرا افزایش سطح رطوبت چشم منجر به حرکت لنز در چشم می شود. در جواب به این سوال که آیا گریه کردن با لنز خطرناک است یا خیر ؟ باید گفت خطری وجود ندارد اما اشک زیاد موجب جابه جایی لنز در چشم شما خواهد شد و همینطور موجب تاری دید موقت می شود.
اپتومتریستها شدیداً به کسانی که از لنز تماسی استفاده میکنند توصیه می کنند که از لمس یا مالیدن چشمهای خود در هنگام گریه اجتناب کنند.
آیا می دانید هنگامی که با لنز گریه می کنیم چه اتفاقی می افتد؟ و چه کار باید انجام دهیم؟ در ادامه در این خصوص بیشتر توضیح خواهیم داد. با وبلاگ تخصصی مرکز اپتومتری آیت اللهی همراه باشید.
برای معاینات اپتومتری در تهران می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران و تنبلی چشم در تهران را ارائه می دهد.
اشک به شفافیت بینایی ما کمک می کند، هر بار که پلک می زنیم لایه نازکی از اشک چشمان ما را تمیز می کند و آنها را مرطوب نگه می دارد. اشک همچنین به چشم ما کمک می کند تا از شر اجسام خارجی مانند گرد و غبار، مژه و آلودگی خلاص شود. اشک از سه لایه تشکیل شده است:
وقتی گریه می کنید، تنها چیزی که در مورد اشک های شما تغییر می کند افزایش میزان آن است. از آنجایی که لنزهای تماسی شما هنگام گریه کردن با اشک های زیادی برخورد می کنند، ممکن است به طور موقت تاری دید را تجربه کنید، اما باید در عرض چند دقیقه این تاری دید برطرف شود.
بهترین اقدام این است که به آرامی اشکهای اضافی را با دستمال از گوشه داخلی چشم خود پاک کنید، و به هیچ عنوان چشمان خود را مالش ندهید. اگر اشک شما زیاد نباشد چند پلک زدن آهسته اغلب تنها چیزی است که برای پاک کردن دید شما لازم است و نیازی به برداشتن لنز نخواهد بود. اما اگر این کار موثر نبود باید لنزهای خود را با نکاتی که در ادامه گفته می شود از چشمان خود بردارید. هنگامی که گریه کردن شما تمام شد می توانید مجددا لنزهای تماسی را در چشمان خود خود قرار دهید.
اشک در غدد اشکی درست بالای هر کره چشم تولید می شود. بنابراین این غدد با لنزهای تماسی که روی سطح قرنیه چشم شما قرار دارند ارتباطی ندارد. اما همزمان با پلک زدن، اشک روی چشمان شما می ریزد و در کره چشم و همینطور لنزهای تماسی شما پخش می شود.
این رطوبت اضافی می تواند بر کشش سطحی چشم شما تأثیر گذاشته و باعث شود تا لنزهای شما کمی بیشتر از زمانی که چشمان شما خشک بودند حرکت کنند. اشک ها در نهایت به گوشه پلک های شما ریخته و از سطح چشم شما خارج می شوند.
به طور کلی سه نوع اشک وجود دارد که عبارتند از:
– اشک های پایه که همیشه از چشمان شما در برابر کثیفی، گرد و غبار و هر نوع آلودگی محافظت می کنند.
– اشک رفلکس که به صورت خودکار و غیر اردادی در اثر واکنش به مواد محرکی مانند بخار پیاز یا دود ایجاد می شود.
– اشک های احساسی که در پاسخ به شادی، غم و سایر احساسات ما جاری می شوند.
اشک پایه همیشه در چشمان ما وجود دارد و برای لنز تماسی هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. اما اشک هایی مانند اشک های رفلکس یا احساسی که معمولا به مقادیر بیشتری ترشح می شوند می توانند روی لنز تماسی تاثیر بگذارند.
گریه کردن حتی بدون لنز هم بینایی شما را به طور موقت، تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین جای تعجب نیست که گریه با لنز موجب بیشتر تار شدن دید شما به صورت موقت می شود. در اصل اشک حاوی آنزیم ها، لیپیدها و مخاطی است که می توانند از خود رسوباتی بر جای بگذارند که به لنزهای تماسی شما چسبیده و دید شما را تار می کنند.
اشک لنزهای تماسی شما را جابه جا می کند و باعث می شود تا آنها کمی آزادانه تر روی سطح قرنیه حرکت کنند، اما در صورتی که لنز را به درستی روی چشمان خود قرار داده باشید این مسئله نباید باعث افتادن لنز از چشمان شما شود، مگر اینکه از لنز تماسی سخت استفاده کنید.
تا زمانی که از لمس کردن چشمان خود اجتناب کنید، گریه کردن با لنز تماسی بی خطر خواهد بود. اما مالش یا پاک کردن یکی از چشمان شما می تواند لنز تماسی شما را چروک یا تا کند، که این امر باعث می شود تا لنز از قرنیه خارج شده و حتی در زیر پلک فوقانی گیر بیفتد.
همچنین اگر در هنگام گریه کردن چشم خود را با دست یا دستمال پاک کنید ممکن است لنز تماسی شما پاره شده که حتی یک پارگی جزئی و کوچک در یک لنز تماسی نیز می تواند باعث درد، سوزش و اشک بیشتر شود.
گیر کردن لنز زیر پلک بالایی در اثر گریه یکی از موارد رایجی است که در اثر مالیدن چشم هنگام استفاده از لنز اتفاق می افتد. اگر این اتفاق برای شما افتاد اصلا نگران نباشید. شما می توانید در جلوی آینه بایستید و مقداری از محلول استریل چشمی را داخل چشم خود بریزید. این کار می تواند برای بیرون کشیدن لنز تماسی در بالای پلک کافی باشد و اغلب متوجه خواهید شد که لنز به گوشه داخلی چشم شما حرکت می کند، جایی که می توان آن را برداشت.
اما اگر باز هم نتوانستید لنز را از چشمان خود بیرون بیاورید، می توانید به یک اپتومتریست مراجعه کنید تا به شما در برداشتن لنز کمک کند. اپتومتریست به شما کمک می کند تا ببینید آیا لنز هنوز در چشم شما است یا خیر و در صورت وجود، می تواند با خیال راحت آن را از چشمان شما خارج کند.
اگر به دنبال معاینه اپتومتری در تهران هستید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه نمایید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران را ارائه می دهد. همچنین برای افرادی که به دنبال غربالگری های تنبلی چشم در تهران هستند خدمات و تجهیزات پیشرفته ی این مرکز پیشنهاد می شود.
تا زمانی که چشمان شما تحریک نشده باشند و قرمز یا پف کرده نباشند بعد از گریه می توانید از لنز استفاده کنید. در هنگام گریه کردن توصیه می شود لنز های تماسی خود را از چشم ها خارج کرده و تمیز و ضدعفونی کنید و بعد از گریه شدید به چشمان خود استراحت دهید و تا زمانی که به حالت طبیعی برنگشته اید از لنز استفاده نکنید.
شما باید لنزهای تماسی خود را از رسوباتی که در اثر اشک همراه با آرایشی که ممکن است در حین گریه کردن در چشمان وارد شده باشد پاک کنید. چه از لنزهای تماسی نرم استفاده کنید یا از لنزهای تماسی سخت و چه از لنزهای هیبریدی، در اینجا به نحوه تمیز کردن لنزهای تماسی پس از گریه اشاره خواهیم کرد:
مرحله اول: ابتدا دست های خود را به طور کامل با آب و صابون بشویید و با یک پارچه تمیز و بدون پرز خشک نمایید.
مرحله دوم: یک لنزهای تماسی را از چشم خود بیرون بیاورید و آن را با محلول تمیزکننده توصیه شده توسط چشم پزشک تمیز کنید.
مرحله سوم: یک بار لنز را بشویید، سپس به آرامی مالش دهید و برای بار دوم آن را بشویید.
مرحله چهارم: لنز را در یک محفظه تمیز قرار دهید و با محلول ضد عفونی تجویز شده بپوشانید.
مرحله پنجم: همین فرآیند را با لنز تماسی دیگر خود انجام دهید و برای تکمیل فرآیند ضد عفونی هر دو لنز را در محلول بگذارید.
گریه کردن با لنزهای تماسی احتمالاً دیر یا زود برای هر کسی که از لنز تماسی استفاده می کند اتفاق می افتد. بنابراین جای نگرانی نیست و با رعایت نکات بالا و استراحت دادن به چشمان خود دوباره می توانید به راحتی از لنز استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که هنگام گریه کردن با لنز هرگز چشمان خود را مالش ندهید.
آخرین معاینه چشم شما چه زمانی بوده است؟ برای معاینات اپتومتری در تهران می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران و تنبلی چشم در تهران را ارائه می دهد.