اشک برای مرطوب نگه داشتن چشم ها ضروری است و به شما این امکان را می دهد تا هر روز به راحتی از لنزهای تماسی خود استفاده کنید. از طرف دیگر لنزهای تماسی نیز به گونه ای طراحی شده اند که با میزان طبیعی اشک در چشم به خوبی کنار میآیند. اما از آنجایی که گریه کردن باعث می شود تا اشک در مقادیر بیشتری ترشح شود در نتیجه می تواند بر روی لنزهای تماسی شما تأثیر بگذارد. زیرا افزایش سطح رطوبت چشم منجر به حرکت لنز در چشم می شود. در جواب به این سوال که آیا گریه کردن با لنز خطرناک است؟ باید گفت خطری وجود ندارد اما اشک زیاد موجب جابه جایی لنز در چشم شما خواهد شد و همینطور موجب تاری دید موقت می شود.
آیا می دانید هنگامی که با لنز گریه می کنیم چه اتفاقی می افتد؟ و چه کار باید انجام دهیم؟ در ادامه در این خصوص بیشتر توضیح خواهیم داد. با وبلاگ تخصصی مرکز اپتومتری آیت اللهی همراه باشید. برای معاینات اپتومتری در تهران می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران و تنبلی چشم در تهران را ارائه می دهد.
اشک در غدد اشکی درست بالای هر کره چشم تولید می شود. بنابراین این غدد با لنزهای تماسی که روی سطح قرنیه چشم شما قرار دارند ارتباطی ندارد. اما همزمان با پلک زدن، اشک روی چشمان شما می ریزد و در کره چشم و همینطور لنزهای تماسی شما پخش می شود. این رطوبت اضافی می تواند بر کشش سطحی چشم شما تأثیر گذاشته و باعث شود تا لنزهای شما کمی بیشتر از زمانی که چشمان شما خشک بودند حرکت کنند. اشک ها در نهایت به گوشه پلک های شما ریخته و از سطح چشم شما خارج می شوند. به طور کلی سه نوع اشک وجود دارد که عبارتند از:
گریه کردن با لنز بینایی شما را به طور موقت، تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین جای تعجب نیست که گریه با لنز موجب بیشتر تار شدن دید شما به صورت موقت می شود. در اصل اشک حاوی آنزیم ها، لیپیدها و مخاطی است که می توانند از خود رسوباتی بر جای بگذارند که به لنزهای تماسی شما چسبیده و دید شما را تار می کنند.
اشک لنزهای تماسی شما را جابه جا می کند و باعث می شود تا آنها کمی آزادانه تر روی سطح قرنیه حرکت کنند، اما در صورتی که لنز را به درستی روی چشمان خود قرار داده باشید این مسئله نباید باعث افتادن لنز از چشمان شما شود، مگر اینکه از لنز تماسی سخت استفاده کنید.
تا زمانی که چشمان شما تحریک نشده باشند و قرمز یا پف کرده نباشند بعد از گریه می توانید از لنز استفاده کنید. در هنگام گریه کردن توصیه می شود لنز های تماسی خود را از چشم ها خارج کرده و تمیز و ضدعفونی کنید و بعد از گریه شدید به چشمان خود استراحت دهید و تا زمانی که به حالت طبیعی برنگشته اید از لنز استفاده نکنید.
شما باید لنزهای تماسی خود را از رسوباتی که در اثر اشک همراه با آرایشی که ممکن است در حین گریه کردن در چشمان وارد شده باشد پاک کنید. چه از لنزهای تماسی نرم استفاده کنید یا از لنزهای تماسی سخت و چه از لنزهای هیبریدی، در اینجا به نحوه تمیز کردن لنزهای تماسی پس از گریه اشاره خواهیم کرد:
گریه کردن با لنزهای تماسی احتمالاً دیر یا زود برای هر کسی که از لنز تماسی استفاده می کند اتفاق می افتد. بنابراین جای نگرانی نیست و با رعایت نکات بالا و استراحت دادن به چشمان خود دوباره می توانید به راحتی از لنز استفاده کنید. فقط فراموش نکنید که هنگام گریه کردن با لنز هرگز چشمان خود را مالش ندهید.
گریه کردن با لنز تماسی در شرایط عادی معمولاً خطرناک نیست، اما باید احتیاط کنید. گریه ممکن است باعث ترشح بیشتر اشک شود، و اگر لنز شما خشک شود، ممکن است نشت خود را از دید ایجاد کند یا نیاز به تعویض داشته باشد. برای جلوگیری از مشکلات، میتوانید از قطرههای مرطوب کننده خاص برای لنزهای تماسی استفاده کنید و همچنین قبل از گریه، لنزها را خوب شستشو دهید. در هر صورت، اگر مشکلی با لنز خود داشته باشید، بهتر است به یک چشمپزشک مراجعه کنید تا مشکل را تشخیص دهد و راهنمایی لازم را ارائه دهد.