بینایی ضعیف چه تأثیری بر فرزندتان در مدرسه میگذارد؟
دید مناسب برای همهی جنبههای مدرسه، از خواندن تخته یا کتاب گرفته تا توانایی بازی موقع کلاس تربیت بدنی یا زنگ تفریح لازم است. وقتی کودکان با بیناییشان مشکل دارند، همین وظایف روزمره میتواند دشوار و طاقتفرسا شود. اگر به معنی واقعی کلمه نتوانی ببینی، سعی در توجه به تکلیف مدرسه به طور ویژه سخت میشود. در این مطلب از سایت آیت اللهی به بررسی بینایی چگونه بر عملکرد فرزندتان در مدرسه تأثیر میگذارد؟ برای شما عزیزان می پردازیم.
اگر فرزندتان مشکل دید دارد، ممکن است برای چسبیدن به درس و درک تکلیف به سختی بیافتد و هر دوی اینها میتواند منجر به افت نمرات شود. دید ضعیف محدود به دقت دید (توانایی واضح دیدن) نیست. کودکان میتوانند تجربهی مشکل داشتن با موارد زیر را هم داشته باشند:
- هماهنگی چشم و دست
- درک عمق
- ردیابی چشمی (دنبال کردن کلمات روی یک صفحه)
- هماهنگی چشمی (حرکت همزمان چشمها با هم)
یک یا چند تا از این مسائل میتواند سبب شود دانشآموزان در مدرسه دچار مشکل شده و امکان دارد ببینید با این چالشها مواجه میشوند:
- عدم توانایی خواندن شفاف تخته
- به سختی افتادن برای شرکت در فعالیتهای بدنی حین کلاس تربیت بدنی یا زنگ تفریح
- مشکل در روخوانی کتابها یا صفحات تکلیف و سوءتفاهم مداوم مربوط به تکالیف
- عدم توانایی تمرکز به صفحهی کامپیوتر یا تبلت
- سردرد ناشی از مشکلات دید که میتواند یادگیری را بیش از پیش دشوار کند
- حس دلسردی یا خجالت از دید ضعیفشان
- گم کردن جایی که دارند میخوانند
بینایی ضعیف چه تاثیراتی بر فرزندان در مدرسه می گذارد؟
مشکلات دید کودکان در سن مدرسه
در این مطلب به بررسی بینایی چگونه بر عملکرد فرزندتان در مدرسه تأثیر میگذارد؟ می پردازیم. یادگیری و بینایی رابطهای قوی با هم دارند، و توانایی تشخیص علائم رایج مشکلات بینایی حائز اهمیت است. دانستن این موضوع ایدهی بهتری از آن چه میتوانید برای کمک به فرزندتان انجام دهید به شما میدهد. مایوپیا (نزدیکبینی) یکی از رایجترین مشکلات بینایی میان کودکان است و واضح دیدن اشیای دور مثل تخته، تابلو و تلویزیون را دشوار میکند. میوپیا معمولاً با عینک یا لنز کنترل میشود. مشکل در دیدن چیزهایی که دور هستند، تنها مشکل دیدی نیست که ممکن است یک کودک با آن دست و پنجه نرم کند. دیگر مشکلات دید رایج امکان دارد شامل موارد زیر باشد:
- هایپروپیا (دوربینی): این خطای انکساری باعث میشود غالبا اشیای نزدیک تار دیده شوند. اگر هایپروپیا اصلاح نشود، میتواند آثار منفی عمیقی بر روخوانی، نوشتن، امتحان دادن و یادگیری بگذارد.
- مشکلات عملکردی بینایی: این عارضهها –مثلاً استرابیسم (انحراف چشم) و آمبلیوپی (تنبلی چشم)– میتوانند بر بینایی، عملکرد تحصیلی و/یا اعتماد به نفس اثر بگذارند.
- مشکلات ادراکی بینایی: وقتی است که ارتباط دادن یک کلمه با تصویری که آن کلمه در مغزتان ایجاد میکند دشوار است. به خاطر داشته باشید که مشکلات ادراکی مربوط به وضوح دید نیستند، بلکه در عوض به چگونگی تفسیر اطلاعات بینایی مغز یک کودک ربط دارد.
- کوررنگی: وقتی است که کودکی قادر به تشخیص مناسب رنگها نیست. این عارضه میتواند بر تواناییشان در بازیهای تطبیقی یا تشخیصی رنگ روی نقشه تأثیر بگذارد. کوررنگی ارثی است و اغلب بیشتر در مردان یافت میشود.
اگر مشکوک هستید که فرزندتان مشکلی با دید دارد، مطمئن شوید برنامهی ویزیت یک آزمایش جامع از چشمش را بچینید. این بهترین راه دریافت نقشهی مناسبی از ارزیابی، تشخیص و درمان برای فرزندتان است.
نتایج دید مناسب در کودکان
مطالعات نشان دادهاند کودکانی که نیاز به اصلاح بینایی دارند بعد از عینک گذاشتن در نتایجی از جمله نمرهی یادگیری و روخوانی بهتر شدهاند. بسیاری از دانشآموزان بعد از دریافت اصلاح دید، تمرکزشان در کلاس هم بهبود یافته است. در این مطلب برای شما عزیزان به تاثیر بینایی بر عملکرد فرزندتان در مدرسه می پردازیم.
طبق تحقیقات مختلف مشخص شد، دانشآموزانی که قبلاً حواسپرت بودند، بعد از بهبود بینایی بیشتر درگیر کلاس شدهاند. همچنین والدین گزارش کردند که زندگی فرزندانشان در خانه هم بهتر شده و پس از عینک گذاشتن، اضطرابشان از مدرسه رفتن از بین رفته است. به طور کلی دانشآموزان در تمرکز کردن که عملکرد عمومیشان در مدرسه را بهبود میدهد، پیشرفت کردهاند.
نتایج دید مناسب در کودکان در سنین مدرسه
اقدامات مهم والدین برای کمک به کودکان
هر کودک مستحق شانسی است تا در مدرسه خوب عمل کند، و هر والدی میخواهد فرزندش هر چه برای موفقیت نیاز دارد را داشته باشد. اگر یک اختلال بینایی جلوی ترقی فرزندتان در مدرسه را میگیرد، کارهای زیادی هست که میتوانید انجام دهید، از جمله:
- با فرزندتان دربارهی مدرسه صحبت کنید. از آنها بپرسید که چه قدر خوب میتوانند تمرکز کنند، تخته را ببینند، و کتابها و برگههای تکلیفشانشان را بخوانند.
- دنبال نشانههای اختلال بینایی بگردید. اگر میبینید فرزندتان موقع روخوانی یا انجام تکالیف چشمانش را تنگ میکند، بپرسید آیا در دیدن متن یا صفحه مشکلی دارد. همچنین به مالیدن چشم، پوشاندن چشم، خم کردن سر، یا نزدیک گرفتن کتاب به صورتشان برای خواندن توجه کنید.
- هر سال برنامهی یک معاینه اپتومتری را بریزید. صرف نظر از این که آخرین غربالگری بینایی کودکان چه زمانی بوده است، معاینات جامع اپتومتری منظم حائز اهمیت زیادی هستند. مشکلات بینایی همهی کودکان خودشان را با علائم بروز نمیدهند و غربالگریهای بینایی نمیتوانند همهی مشکلات بینایی را تشخیص دهند.
- فرزندتان را تشویق کنید عینک یا لنزشان را بگذارند. اولین بار گذاشتن عینک برای بسیاری از کودکان سخت است. با آنها صحبت کنید که با عینک زیبا به نظر میآیند و چه عملکرد بهتری با عینک جدیدشان دارند (و حتماً به نگرانیهایشان هم گوش کنید. ممکن است نیاز به نسخهای بهروز یا تنظیم قاب برای قرارگیری بهتر داشته باشند).
- آموزگاران، مربیان و دیگر راهنمایان تربیتی روزهایشان را با درس دادن و مشاهدهی پیشرفت فرزندتان در مدرسه میگذرانند. اگر کسی با شما دربارهی بینایی فرزندتان تماس گرفت، حتماً بپرسید متوجه چه شده است تا بتوانید آن را پیگیری کنید. برای بررسی وضعیت بینایی و سلامت چشم کودک خود می توانید به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه نمایید.
بررسی اقدامات لازم والدین جهت کمک به کودکان
سخن پایانی
در این مطلب از سایت آیت اللهی به بررسی موضوع بینایی چگونه بر عملکرد فرزندتان در مدرسه تأثیر میگذارد؟ بای شما عزیزان پرداختیم. مطالعات نشان دادهاند کودکانی که نیاز به اصلاح بینایی دارند بعد از عینک گذاشتن در نتایجی از جمله نمرهی یادگیری و روخوانی بهتر شدهاند. بسیاری از دانشآموزان بعد از دریافت اصلاح دید، تمرکزشان در کلاس هم بهبود یافته است. در این مطلب برای شما عزیزان به تاثیر بینایی بر عملکرد فرزندتان در مدرسه می پردازیم.
سوالات متداول بینایی چگونه بر عملکرد فرزندتان در مدرسه تأثیر میگذارد؟
- آن چه والدین برای کمک به کودکان میتوانند انجام دهند به چه صورت است؟
با فرزندتان دربارهی مدرسه صحبت کنید. از آنها بپرسید که چه قدر خوب میتوانند تمرکز کنند، تخته را ببینند، و کتابها و برگههای تکلیفشانشان را بخوانند. دنبال نشانههای اختلال بینایی بگردید. اگر میبینید فرزندتان موقع روخوانی یا انجام تکالیف چشمانش را تنگ میکند، بپرسید آیا در دیدن متن یا صفحه مشکلی دارد. همچنین به مالیدن چشم، پوشاندن چشم، خم کردن سر، یا نزدیک گرفتن کتاب به صورتشان برای خواندن توجه کنید. هر سال برنامهی یک معاینه اپتومتری را بریزید. صرف نظر از این که آخرین غربالگری بینایی کودکان چه زمانی بوده است، معاینات جامع اپتومتری منظم حائز اهمیت زیادی هستند. مشکلات بینایی همهی کودکان خودشان را با علائم بروز نمیدهند و غربالگریهای بینایی نمیتوانند همهی مشکلات بینایی را تشخیص دهند.
- نتایج دید مناسب در کودکان به چه صورت است؟
مطالعات نشان دادهاند کودکانی که نیاز به اصلاح بینایی دارند بعد از عینک گذاشتن در نتایجی از جمله نمرهی یادگیری و روخوانی بهتر شدهاند. بسیاری از دانشآموزان بعد از دریافت اصلاح دید، تمرکزشان در کلاس هم بهبود یافته است. طبق تحقیقات مختلف مشخص شد، دانشآموزانی که قبلاً حواسپرت بودند، بعد از بهبود بینایی بیشتر درگیر کلاس شدهاند. همچنین والدین گزارش کردند که زندگی فرزندانشان در خانه هم بهتر شده و پس از عینک گذاشتن، اضطرابشان از مدرسه رفتن از بین رفته است. به طور کلی دانشآموزان در تمرکز کردن که عملکرد عمومیشان در مدرسه را بهبود میدهد، پیشرفت کردهاند.