این روزها تقریبا همه ی ما ساعاتی از روز را به صفحه نمایش کامپیوتر، تلفن یا سایر دستگاه های دیجیتال خیره می شویم و همین مسئله باعث شده تا به طور گسترده ای با مشکلی به نام فشار چشم دیجیتال دست و پنجه نرم کنیم. مهم ترین تاثیری که ساعت ها کار با کامپیوتر روی بدن ما می گذارد فشار و خستگی چشم است که فقط یکی از عوارض سندروم بینایی کامپیوتری (CVS) می باشد. برخی دیگر از علائم CVS عبارتند از: سردرد، تاری دید، گردن درد، خشکی چشم، التهاب چشم، دوبینی، سرگیجه و مشکل در تمرکز مجدد چشم ها. اما چگونه می توان خستگی چشم هنگام کار با کامپیوتر را کاهش داد؟
در ادامه به راه حل هایی برای بهبود سلامت چشم ها هنگام کار طولانی مدت با کامپیوتر می پردازیم. برای انجام معاینات اپتومتری در تهران می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران و تنبلی چشم در تهران را ارائه می دهد.
یک معاینه جامع اپتومتری اولین و مهمترین کاری است که می توانید برای پیشگیری یا درمان عوارض ناشی ازComputer Vision Syndrome یا سندروم بینایی کامپیوتری انجام دهید. در طول معاینه، حتما به اپتومتریست بگویید که روزانه چند ساعت از کامپیوتر و دیگر دستگاه های دیجیتال در محل کار و خانه استفاده می کنید.
همچنین زمانی که پشت کامپیوتر می نشینید، فاصله چشمانتان را از صفحه نمایش اندازه گرفته و این اندازه گیری را در معاینه خود بیاورید تا اپتومتریست بتواند چشمان شما را در آن فاصله کاری مشخص آزمایش کند. برای انجام کلیه معاینات اپتومتری در تهران می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید. این مرکز خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران و تنبلی چشم در تهران را ارائه می دهد.
خستگی چشم هنگام کار با کامپیوتر اغلب به دلیل نور بیش از حد ناشی از نور خورشید در فضای باز یا نور شدید داخل محیط نشات می گیرد. وقتی از رایانه استفاده می کنید، نور محیط شما باید تقریباً نصف روشنایی باشد که معمولاً در اکثر دفاتر وجود دارد. بهتر است با بستن پرده ها، نور بیرونی را از بین ببرید و همچنین از لامپ های کم نور تر در محیط کار استفاده کنید.
همچنین، در صورت امکان، صفحه نمایش کامپیوتر خود را طوری قرار دهید که پنجره ها به جای جلو یا پشت آن، در کنار باشند.
مطمئن شوید که از یک مانیتور با وضوح بالا و با قابلیت تنظیم روشنایی برخوردار هستید. برخی از مانیتورها حالت “خواندن”، حالت “بازی”و غیره دارند. بنابراین مطمئن شوید که هنگام کار با کامپیوتر گزینه مناسبی را برای روشنایی آن انتخاب کرده اید زیرا هر کدام برای یک شرایط استفاده ی خاص اصلاح شده اند.
بسته به روشنایی محیط اطراف، روشنایی کامپیوتر را به میزان راحتی چشمان خود تنظیم کنید. مثلا یک اتاق با نور کمتر به روشنایی مانیتور کمتری نیاز دارد.
مانیتور باید به اندازه یک بازو از شما فاصله داشته باشد. اگر فقط یک مانیتور دارید، آن را مستقیماً در مقابل خود قرار دهید. اگر دو یا چند مانیتور دارید، آنها را بر اساس کاربردشان قرار دهید. علاوه بر این، مطمئن شوید که مانیتورها را به سمت سر خود زاویه داده اید، به این ترتیب چشمان شما با نگاه کردن به قسمت های مختلف صفحه، چرخه های فوکوس داخل و خارج کمتری را پشت سر می گذارند.
اگر با اندازه فونت راحت نیستید، اندازه فونت ها را افزایش دهید. شما می توانید اندازه فونت صفحات مختلف وب را با فشار دادن کلیدهای «Ctrl» + «+» در مرورگر کروم خود تغییر دهید. علاوه بر این، مطمئن شوید که وضوح لبه فونت برای شما بهینه شده است.
(ClearType) یک فناوری هموارسازی فونت است که در ویندوز تعبیه شده است تا به خوانایی متن در نمایشگرهای LCD کمک کند. اگر متن شما کمی تار به نظر می رسد، تغییر تنظیمات ClearType قطعا می تواند کمک کننده باشد.
به خصوص اگر دچار خشکی چشم می شوید، مطمئن شوید که مستقیماً زیر دریچه هوا یا درست در مقابل پنکه قرار نگرفته اید. زیرا حرکات هوا می تواند چشمان شما را راحت تر خشک کرده و باعث خستگی چشم شود. اگر با رعایت این نکته چشمان شما هنوز خشک است، حتما از اشک مصنوعی یا قطره های مرطوب کننده چشم استفاده کنید که در بسیاری از داروخانه ها موجود هستند.
برای کاهش خستگی چشم هنگام کار با کامپیوتر سعی کنید بیشتر پلک بزنید. زیرا پلک زدن چشمان شما را مرطوب می کند و از خشکی و سوزش آن جلوگیری می کند. بر اساس مطالعات، هنگام خیره شدن به صفحه نمایش، افراد کمتر پلک می زنند و این می تواند باعث خشکی چشم شود. همچنین، هوا در بسیاری از محیط های اداری خشک است، که می تواند سرعت تبخیر اشک های شما را افزایش دهد و شما را در معرض خطر بیشتری برای مشکلات خشکی چشم قرار دهد.
اگر علائم خشکی چشم را تجربه می کنید، حتما از یک اپتومتریست در مورد اشک مصنوعی برای استفاده در طول روز سوال کنید.
یکی دیگر از دلایل سندروم بینایی کامپیوتری و خستگی چشم هنگام کار با کامپیوتر تمرکز بیش از حد بر روی مانیتور است. برای کاهش خطر خستگی چشمان خود، حداقل هر ۲۰ دقیقه یکبار از رایانه خود به فاصله دور نگاه کنید و حداقل به مدت ۲۰ ثانیه به یک جسم دور در فاصله ۲۰ فوتی خود (حدود ۶ متر) خیره شوید. نگاه کردن به فواصل دور، عضله متمرکز داخل چشم ها را شل می کند و خستگی چشم را کاهش می دهد.
یک تمرین دیگر این است که به مدت ۱۰-۱۵ ثانیه به یک جسم دور نگاه کنید، سپس به مدت ۱۰-۱۵ ثانیه به چیزی از نزدیک خیره شوید. سپس به جسم دور نگاه کنید. این کار را برای ۱۰ بار تکرار کنید. هر دوی این تمرینات خطر فشار چشم کامپیوتری را کاهش می دهند. همچنین به یاد داشته باشید که در طول تمرینات به طور مکرر پلک بزنید تا خطر خشکی چشم ناشی از کامپیوتر را کاهش دهید.
بعد از یک روز کاری، عضلات مژگانی شما مانند بقیه بدن خسته می شوند. بنابراین ۷-۸ ساعت خواب خوب در طول شب لازم است. مطمئن شوید که درست قبل از خواب در یک اتاق تاریک بدون وقت گذراندن با تلفن همراه قرار گرفته اید.
حتی پس از انجام تمام موارد بالا، ممکن است همچنان به یک عینک بلوکنترل مخصوص کامپیوتر نیاز داشته باشید. این عینک ها مخصوصاً اگر در طول روز از لنزهای تماسی نیز استفاده می کنید، بسیار مناسب هستند و از خشک شدن و ملتهب شدن چشمان شما هنگام کار طولانی مدت با کامپیوتر جلوگیری می کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این عینک ها پیشنهاد می کنیم مقاله عینک بلوکنترل مخصوص کامپیوتر را در همین وب سایت مطالعه کنید.
برای این منظور می توانید از یک اپتومتریست در مرکز اپتومتری آیت اللهی مشاوره بگیرید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در تهران ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در تهران و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در تهران و تنبلی چشم در تهران را ارائه می دهد.