هنگامی عفونت های چشمی اتفاق می افتند که باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و میکروارگانیسم های مضر در هر بخشی از چشم جمع می شوند که می تواند شامل بخش جلویی چشم که قرنیه است، غشا مرطوب و ملتحمه چشم را دچار اختلال می کند. از نشانه های بروز این اتفاق می توان به قرمز شدن چشم ها، ورم کردن بیش از حد پلکها و به جود آمدن ترشحات چرکی در چشم ها اشاره کرد.
از آنجایی که چشم مهمترین و حساسترین عضو بدن انسان است، بنابراین به وجود آمدن هر گونه مشکلی در آن زندگی فرد را تحت الشعاع قرار می دهد. در این مقاله می خواهیم در مورد علائم عفونت و دوره درمان عفونت ویروسی چشم با شما صحبت کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
علایم عفونت چشم شامل موارد زیر می شود:
در هنگام دیدن علایم عفونی چشم باید سریعا به یک متخصص چشم مراجعه کنید در غیر این صورت با درمان های بیهوده از طرف خود آسیب بیشتری به چشمانتان وارد می کنید و حتی ممکن بینایی شما را به خطر بیندازد.
در صورت استفاده از لنز و با بروز علائم عفونت تا قبل از مراجعه به چشم پزشک برای درمان بهتر است از یک عینک استفاده کنید. چشم پزشک قادر است هر نوع عفونتی را تشخیص دهد، متناسب با آن از یک روش درمانی مناسب استفاده کند و دوره درمان عفونت ویروسی چشم را تعیین کند. شما عزیزان می توانید با مراجعه به مطلب اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم اطلاعات کاملی را در این باره کسب نمایید.
انواع عفونت های چشمی عبارتند از:
عفونت چشم یکی از مشکلات رایج است که می تواند به دلایل مختلفی از جمله باکتری ها، ویروس ها یا قارچ ها ایجاد شود. درمان عفونت چشم بستگی به نوع و شدت آن دارد و بهتر است تحت نظر یک متخصص انجام شود.
ابتدا باید نوع عفونت توسط پزشک یا متخصص اپتومتری تشخیص داده شود. اپتومتریست میتواند با معاینه دقیق چشم و شناسایی علائم، بهترین روش درمانی را پیشنهاد دهد. برای درمان عفونت های باکتریایی معمولاً از قطرهها یا پماد های آنتی بیوتیک استفاده میشود. در صورتی که عفونت ویروسی باشد، درمان های حمایتی مانند استفاده از کمپرس گرم و قطره های تسکین دهنده توصیه می شود، چون بیشتر عفونت های ویروسی به مرور زمان بهبود می یابند.
در موارد شدیدتر یا عفونت های قارچی، ممکن است نیاز به مراجعه به چشم پزشک و استفاده از دارو های قوی تر باشد. همچنین رعایت بهداشت فردی، شستشوی مرتب دست ها و پرهیز از استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند حوله و آرایش چشم ها، از اقداماتی است که می تواند در پیشگیری و تسریع درمان مؤثر باشد.
عفونت چشم می تواند باعث ایجاد گل مژه در بخش های بالایی و پایینی پلک فرد بیمار شود. با ورود عفونت به غدد اشکی فرد چشم ها ملتهب می شوند. هم چنین امکان دارد زخم قرنیه ایجاد شود و در نتیجه بینایی فرد کاهش یابد. اگر عفونت بسیار شدید باشد به اعماق چشم ها نفوذ می کند و بسیار خطرناک است.
عفونت های چشمی واگیر دار هستند بنابراین باید بیماری تحت النظر قرار بگیرد و دوره درمان عفونت ویروسی چشم را کاهش دهد، مراقبت های لازم شامل موارد زیر می شوند:
کودکان و بزرگسالان به طور معمول در معرض عفونت های چشمی قرار دارند ولی افراد زیر بیشتر دچار عفونت های چشمی می شوند هم چون:
به کمک اسپری های ضد عفون کننده و پاک کننده ها در محل های عمومی می توان میزان عفونت های ویروسی را تا حد زیادی کاهش داد برای جلوگیری از بروز عفونت ها چشمی بهتر است به نکات زیر دقت شود:
در صورت دیدن هر گونه عفونت چشمی و علایم آن بهتر است سریعا به متخصص چشم مراجعه کنید و به این طریق دوره درمان عفونت ویروسی چشم را کاهش دهید. با تشخیص به موقع این عفونت می توانید سریع تر آن را درمان کنید. با مشاهده علایم بیان شده به متخصص چشم مراجعه کنید و از روش های خود درمانی استفاده نکنید.
فرد بیمار چه زمانی باید به متخصص چشم مراجعه کند؟
هر زمان که فرد علایم بیان شده در بالا را مشاهده کرد باید سریعا به چشم پزشک مراجعه کند و برای بهبود خود اقدام نماید. هرگز نباید بدون نظر پزشک از روش دیگری برای درمان استفاده کنید.
چه افراد بیشتر در معرض عفونت ویروسی چشم هستند؟
افرادی که از لنز های چشمی استفاده می کنند، افراد دارای بیماری های شدید و یا جراحات چشمی، افراد مبتلا به عقفونت های قارچی، دیابت و افرادی که از گیاهان دارویی برای چشم خود استفاده می کنند بیشتر در معرض این نوع عفونت قرار می گیرند .