اگر مرتبا از لنزهای تماسی استفاده می کنید، در صورت استفاده نادرست از لنزهای تماسی، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به عفونت های چشمی قرار دارید. در واقع بکارگیری روشهای نادرست استفاده از لنزهای چشمی و عدم مراقبت مناسب از لنزهای تماسی دو عامل مهم در ایجاد عفونت های خفیف تا شدید چشم هستند که حتی گاهی اوقات به مراقبت های فوری چشم پزشکی نیاز دارند. اما چه اشتباهاتی هنگام استفاده از لنزهای تماسی به چشم شما آسیب می زند؟ در ادامه در خصوص روشهای نادرست استفاده از لنزهای چشمی که باید از آنها پرهیز کنید توضیح خواهیم داد.
استفاده نادرست از لنزهای چشمی منجر به کراتیت، ورم ملتحمه و آسیب های چشمی دیگر می شود. کراتیت بیشتر به دلیل آلودگی باکتریایی رخ می دهد، اما می تواند به دلیل عفونت های قارچی یا ویروسی نیز ظاهر شود. خراش های جزئی هنگام استفاده از لنزهای تماسی نیز می تواند باعث عفونت چشم شود. همچنین اگر در گذشته آسیب یا ضربه ای به چشم شما وارد شده باشد استفاده از لنزهای تماسی می تواند آن را تشدید کرده و باعث عفونت شود.
لنزهای تماسی به طور کلی یک روش ایمن وموثر برای اصلاح بینایی یا افزایش گیرایی چشم ها با تغییر رنگ آن هستند. این روزها مزایای لنزهای تماسی منجر شده تا استفاده از آنها محبوبیت زیادی پیدا کند، اما با این حال، اگر شما اصول استفاده ی صحیح از لنزهای تماسی را ندانید می تواند عفونت زا بوده و به چشمان شما آسیب برساند.
بنابراین استفاده از آنها باید با احتیاط و با رعایت اصول بهداشتی باشد. اگر به تازگی قرار است از لنزهای تماسی استفاده کنید یا به طور کلی هر بار استفاده از لنزهای چشمی برای شما دشوار است، سعی کنید حتما در خصوص روش استفاده صحیح از آنها از یک اپتومتریست یا چشم پزشک سوال کنید. برای تجویز و فیت لنز تماسی در تهران می توانید به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید.
همچنین هنگام استفاده از لنزهای تماسی در صورتی که علائمی همچون سرخی، خارش، درد، تورم، تاری دید، ترشحات غلیظ چشم مانند اشک یا مواد چسبنده، خیس شدن مرتب چشم ها، خشکی چشم یا هر نوع ناراحتی دیگر را تجربه می کنید، توصیه می کنیم فوراً لنزها را از چشم برداشته و برای معاینه چشم به یک اپتومتریست یا چشم پزشک مراجعه کنید.
در ادامه با روشهای غلط استفاده از لنزهای چشمی آشنا خواهید شد:
توصیه می شود از لنزهای تماسی در هنگام شنا کردن یا دوش گرفتن به هیچ عنوان استفاده نکنید. چرا که هنگام تماس آب با چشم ها در چنین شرایطی، میکروب های داخل لنز تماسی می توانند روی قرنیه گیر کرده و احتمال عفونت را افزایش دهند. بنابراین، بهتر است قبل از دوش گرفتن یا ورود به استخر، لنزهای چشمی خود را بردارید.
از لنزهای تماسی در هنگام خواب استفاده نکنید زیرا می توانند خطر عفونت چشمی را شش تا هشت برابر افزایش دهند.
با این حال، اگر برای شما لنزهای تماسی ویژه ای تجویز شده است که می توان از آنها حتی در هنگام خواب نیز استفاده کرد، در صورت مشورت با اپتومتریست می توانید با لنزهای تماسی بخوابید. با این حال بهترین گزینه این است که لنزهای تماسی خود را قبل از خواب بردارید تا به چشمان خود استراحت دهید.
به طور کلی همانطور که گفته شد رعایت بهداشت هنگام استفاده از لنزهای تماسی برای جلوگیری از عفونت ضروری است و تمیز نگه داشتن محفظه لنز تماسی نیز یکی از اصول رعایت بهداشت لنزهای تماسی می باشد. شما باید هر بار که از لنز تماسی استفاده می کنید. محفظه لنز تماسی را شسته و پس از خشک شدن، آن را مجددا با محلول تازه پر کنید. همچنین بهتر است هر ۳ ماه یکبار محفظه لنز تماسی را با یک محفظه جدید تعویض کنید.
در موارد زیر نباید از لنزهای تماسی استفاده کنید:
در این مطلب از سایت مرکز اپتومتری آیت اللهی همانطور که گفته شد با روشهای نادرست استفاده از لنزهای چشمی به طور کامل آشنا شدید. استفاده نادرست از لنزهای چشمی منجر به کراتیت، ورم ملتحمه و آسیب های چشمی دیگر می شود. کراتیت بیشتر به دلیل آلودگی باکتریایی رخ می دهد، اما می تواند به دلیل عفونت های قارچی یا ویروسی نیز ظاهر شود. خراش های جزئی هنگام استفاده از لنزهای تماسی نیز می تواند باعث عفونت چشم شود. همچنین اگر در گذشته آسیب یا ضربه ای به چشم شما وارد شده باشد استفاده از لنزهای تماسی می تواند آن را تشدید کرده و باعث عفونت شود.