لنز تماسی در تهران

لنز تماسی

استفاده از لنزهای تماسی معمولا به عنوان رایج ترین روش جهت اصلاح عیوب انکساری شناخته می شود. لنز تماسی به افراد کمک می کند تا بدون عینک، دید بسیار بهتری را تجربه کنند. اما نباید فراموش شود که عدم استفاده صحیح از لنز تماسی ممکن است فرد را دچار مشکلات سلامتی چشم از جمله عفونت قرنیه چشم کند که حتی در پاره ای موارد شدیدتر بوده و منجر به از دست رفتن قسمتی از بینایی خواهد شد. بنابراین حتما برای تجویز و استفاده صحیح از لنز تماسی به یک اپتومتریست متخصص مراجعه نمایید.

در واحد لنزهای تماسی در مرکز اپتومتری آیت اللهی در تهران تمرکز ما به روی فیت مناسب ترین لنز بر روی چشم های شما می باشد. امروزه استفاده از انواع لنز تماسی نه تنها از جنبه زیبایی برخوردار است بلکه می تواند طیف وسیعی از کاربرد های درمانی را نیز در اختیار بیماران قرار دهد. استفاده از لنزهای تماسی که در مراکز تجویز لنز تماسی در تهران توسط اپتومتریست تجویز می شود به اصلاح نزدیک بینی ، دور بینی ، آستیگماتیسم و پیر چشمی (ضعف دید نزدیک میانسالی ) کمک می کند. همچنین تحقیقات جدید نشان می دهد استفاده از لنز تماسی مناسب نظیر لنزهای ارتوکراتولوژی حتی برای پیشگیری از نزدیک بینی نوجوانان نیز کاربرد دارد.

از دیگر کاربردهای درمانی لنز تماسی می توان به بهبود بیماری های قرنیه به ویژه قوز قرنیه اشاره کرد که معمولا در این شرایط اصلاح مناسب دید با عینک ناممکن بوده و با لنزهای تماسی تخصصی از قبیل GP ، اسکرال و MSD  بینایی مناسبی امکان پذیر می شود.

شایان ذکر است خدمات مرکز اپتومتری آیت اللهی مبنی بر دانش به روز لنزهای تماسی و استفاده از تجهیزات مدرن عکسبرداری قرنیه می باشد تا مناسبترین فیت لنز و در نهایت رضایتمندی بیماران را فراهم آورد.

  • کاربرد لنزهای تماسی

لنز تماسی شامل صفحه های پلاستیکی انحنا دار، مدور ، نازک و شفافی است که بر روی قرنیه قرار می گیرد و بر لایه اشکی که قرنیه را پوشانده، شناور می شود. قرنیه چشم تنها عضو بدن می باشد که اکسیژن را به طور مستقیم از هوا دریافت می‌کند. بنابراین لنز تماسی باید از قابلیت عبور اکسیژن برخوردار باشد که چشم دچار کمبود اکسیژن نشده و به قرنیه آسیبی نرسد. هنگامی که از لنزهای تماسی استفاده می کنید باید مواظب سلامت قرنیه و لایه اشکی چشم خود باشید تا هم راحتی و هم وضوح بینائی شما تضمین گردد.

عینک معمول ترین راه حل برای بهبود مشکل بینایى است. برخی از افراد نیز معمولا زیر نظر پزشک متخصص ، جراحى‌های تصحیحی عیوب انکساری (لیزیک ، لازک و…) را انتخاب می کنند. همچنین ممکن است شما استفاده از لنز تماسی را به عینک و جراحی ترجیح بدهید. فراموش نکنید لنزهای تماسی در صورت عدم انتخاب صحیح یا رعایت نکردن اصول استفاده از آن، با عوارض زیادی همراه هستند. بنابراین هنگام انتخاب این روش حتما به توصیه های پزشک متخصص توجه نمایید. لنزهای تماسی معمولا در مراکز چشم پزشکی و تجویز لنز تماسی در تهران و شهرهای دیگر برای اصلاح شرایط زیر توسط پزشکان تجویز می شوند:

  • نزدیک بینی ( میوپی )
  • دوربینی ( هیپروپی )
  • آستیگماتیسم منظم
  • قوز قرنیه ( کراتوکونوس )

لنز تماسی در واقع یک راه حل مناسب برای افرادی است که از مشکلات بینایی نظیر خشکی چشم ، آستیگماتیسم و یا سایر مشکلات چشمی مشابه رنج می برند. لنزهای تماسی در مقایسه با عینک به‌ خصوص برای ورزشکاران مناسب تر هستند و علاوه بر اینکه قابلیت ارائه میدان دید وسیع‌تری را فراهم می کنند، سایر آسیب‌های مربوط به استفاده از عینک را نیز ندارند. برای تجویز لنز تماسی در تهران می توانید به مرکز اپتومتری آیت اللهی در تهران مراجعه کنید.

 خوابیدن در زمان استفاده از لنز امکان پذیر است؟

معرفی انواع لنز تماسی

  • لنزهای تماسی سخت

لنزهای تماسی قرنیه ای سخت ساخته شده از ماده ای به نام پلی متیل کرپلاست هستند. این مواد آب را به خود جذب نمی کنند و نسبت به اکسیژن نیز نفوذ ناپذیر هستند. البته در حال حاضر به جای این گونه از لنزهای سخت بیشتر از لنزهای سختی استفاده می شود که نسبت به اکسیژن نفوذپذیری زیادی دارند. این دسته از لنزهای سخت را تحت عنوان ” لنزهای سخت نافذ گاز ” می نامند و بیشتر بیمارانی که مبتلا به قوز قرنیه بوده و یا مبتلا به آستیگماتیسم بالایی هستند از آن استفاده می کنند.

لنز سخت نافذ گاز ۹۰% اکسیژن مورد نیاز قرنیه انسان را از طریق امکان انتقال اکسیژن تامین می کند. همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد قرنیه انسان یک عضو بدون رگ خونی است و اکسیژن مورد نیاز خود را عمدتا مستقیم از طریق هوا دریافت می کند. بنابراین لنز شما باید قابلیت انتقال اکسیژن بالایی داشته باشد.

  • لنزهای تماسی نرم

لنزهای رنگی از جمله انواع لنز تماسی نرم هستند که به علت جذب آب، نرم می باشند. گاهی اوقات افراد برای استفاده از لنزهای رنگی بدون داشتن اطلاعات کافی در مورد طرز نگهداری لنز و بدون توصیه پزشک متخصص این لنزها را تهیه می کنند که نتیجه آن ابتلا به عوارض جدی و خطرناکی مثل زخم قرنیه است.

  • لنزهای اسکلرال

لنزهای اسکلرال نوع جدیدی از لنزهای تماسی هستند که برای درمان قوز قرنیه (کراتوکونوس) ، نامنظمی های قرنیه و خشکی چشم ، بسیار کارآمد می باشند.

این لنزها بزرگتر از لنزهای سخت بوده و روی اسکلرا یا صلبیه (سفیدی چشم) قرار میگیرند. بنابراین مانند لنزهای نرم ، حس راحتی را در افراد بوجود می آورند. همچنین جنس این لنزها سخت تر از لنزهای نرم بوده و در موارد نامنظمی های قرنیه مثل وجود آستیگماتیسم بالا دید خیلی خوبی را برای فرد به ارمغان می آورد.  در نتیجه این لنزها در کنار راحتی زیاد، دید فوق العاده ای را برای مبتلایان به قوز قرنیه و خشکی چشم بوجود می آورند.

  • لنزهاى یک بار مصرف

لنزهای یکبار مصرف شامل انواع یک روزه و یا طولانى تر هستند که بسته به نوع و چگونگى مراقبت از آنها، براى یک روز تا سه ماه در ساعات بیداری قابل استفاده می باشند. اما با این حال توصیه می شود این لنزها را پس از دو هفته تعویض نمایید. استفاده از لنزهاى یک بار مصرف مانند سایر لنزهای نرم است. البته یکبار مصرف ها شکننده تر بوده و کار با آنها دشوارتر است. این لنزها از لنزهاى روزانه نازک تر بوده و منافذ بیشتری جهت عبور اکسیژن دارند. همچنین قبل از رشد میکروب و یا افزایش پروتئین باید لنز تماسی یکبار مصرف را دور بیاندازید.

اگر از لنز تماسی یک بار مصرف استفاده می کنید باید هر روز آن را تمیز و ضدعفونى کنید. این لنزها حتى زمانى که مورد استفاده هم قرار نمى‌گیرند، باید حداقل هفته اى یک بار تمیز و ضدعفونى شوند.

  • لنزهاى طولانى مصرف

این مدل از لنز تماسی هم مانند لنزهای نرم است اما می تواند بیش از ۲۴ ساعت به طور مداوم روى چشم باقى بماند. این لنزها حتی در زمان خواب شبانه هم اکسیژن قرنیه ی شما را تامین مى‌کنند و قبل از درآوردن از چشم و تمیز کردن تا یک هفته بر روى چشم قابل استفاده هستند.

همچنین جدیدترین لنزهای طولانی مصرف موجود در بازار لنز تماسی در تهران و شهرهای دیگر از جنس هیدروژل سیلیکون ساخته شده و مى‌توانند هم روزها و هم شب‌ها به مدت سى شبانه روز مورد استفاده قرار بگیرند. البته فراموش نکنید به طور کلی استفاده از هرنوع لنزی در زمان خواب حتی بهترین نوع لنز طولانى مصرف، شانس عفونت قرنیه را بالا مى برد.

انواع لنزهای رنگی

نحوه استفاده از لنزهای تماسی

پس از اینکه لنز تماسی مورد نیاز شما توسط یک اپتومتریست تجویز گردید، شما باید طبق دستورالعمل پزشک هنگام استفاده از این لنزها اصولی را نیز رعایت کنید که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره خواهیم کرد.

۱) شستن دست ها

– قبل از قراردادن لنز تماسی روی چشم یا پیش از خارج کردن آن از چشم، دست های خود را به خوبی با آب و صابون بشویید. و بگذارید در معرض هوا خشک شوند یا از یک دستمال کاغذی تمیز و بدون پرز جهت خشک کردن دست ها استفاده کنید.

۲) برداشتن لنز از جا لنزی

– برای اینکه لنز از دیواره جا لنزی به راحتی جدا شود ابتدا جا لنزی را با در بسته کمی تکان دهید. سپس هر کدام از لنزهای تماسی را قبل از استفاده روی کف دست قرار داده و چند قطره از محلول شستشو را بر روی آنها بریزید و با قسمت نرم انگشتان به مدت ۱۰ثانیه مالش دهید. حال با چند قطره دیگر از محلول شستشو لنزها را آبکشی کنید.

۳) ضد عفونی کردن لنز تماسی

ضدعفونی کردن لنز تماسی قبل از هر بار استفاده مهم ترین مرحله در پیشگیری از عفونت های خطرناک چشم است که برای این منظور می توانید از محلول های چند منظوره که خاصیت ضدعفونی کننده، مرطوب کننده و تمیز کننده دارند استفاده کنید.

۴) قرار دادن لنز بر روی چشم

– لنزها را به آرامی روی نوک انگشت اشاره یا وسط دست خود که تقریبا خشک شده است قرار دهید. با انگشت چهارم و پنجم پلک پایین خود را به سمت پایین بکشید و لنز را به آرامی روی چشم خود قرار دهید. ابتدا پلک پایین را به آرامی رها کنید و سپس پلک بالا را رها کرده و آرام پلک ها را حرکت دهید. این کار بهتر است در ابتدا جلوی آینه انجام شود. همچنین برای جلوگیری از اشتباه، درپوش جعبه لنز را به ترتیب راست و چپ باز کنید.

۵) ضد عفونی کردن جا لنزی

– شما باید از بهداشت کامل جا لنزی مطمئن شوید. برای این کار بعد از قرار دادن هر دو لنز روی چشم باید جا لنزی را با محلول شستشوی لنز پرکرده و با انگشت اشاره، کف و دیواره های آن را مالش دهید تا باکتری ها و مواد پروتئینی چسبیده به دیواره ها جدا شوند. سپس مجددا آن را با محلول آبکشی کرده و اجازه دهید تا معرض هوا خشک شود و سپس درب آن را ببندید.

وقت ملاقات
×